1. Αρχική
  2. » Υγεία » Διαιτολόγοι-Διατροφολόγοι »
  3. Ζωή Πορφύρη

Ζωή Πορφύρη
Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

Πληροφορίες

Γεννήθηκε στις 15 Δεκεμβρίου 1986 στην Αθήνα. Σπούδασε στο Ανώτατο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Κρήτης, παράρτημα Σητείας, Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας από όπου και αποφοίτησε στις 03/10/2008. Κατά την εκπόνηση της πτυχιακής της εργασίας, ασχολήθηκε με «Τα συμπληρώματα διατροφής και οι πιθανές επιπτώσεις τους στον άνθρωπο από την αλόγιστη χρήση» καταλήγοντας σε σημαντικά αποτελέσματα τα οποία δημοσίευσε στο 9ο Πανελλήνιο Συνέδριο Διατροφής και Διαιτολογίας που έλαβε χώρα στην Αθήνα στις 7-9 Δεκεμβρίου 2007 στο ξενοδοχείο Divani Caravel.

Από το 2004 είναι επιστημονικός συνεργάτης της Ερμής Πληροφορική, υπεύθυνη για την συλλογή και την αρχειοθέτηση των πινάκων διατροφικής αξίας των τροφίμων του Λογισμικού Διατροφικής Υποστήριξης «HorizonΔΙΑΙΤΗΤΙΚΟ» και συμμετέχει ενεργά για τη βελτιστοποίησή του.

Αρθρογραφεί σε θέματα που αφορούν τη διατροφή, για διάφορα περιοδικά, για την τοπική εφημερίδα «Παπάγος Πολιτεία» και για το διαδικτυακό χώρο του medNutrition. Έχει συμμετάσχει στα περισσότερα συνέδρια, συμπόσια και ημερίδες από το 2004. Είναι μέλος της Ένωσης Διαιτολόγων – Διατροφολόγων Ελλάδας.

Από το 2009 διατηρεί ανεξάρτητο διαιτολογικό γραφείο στον δήμο Παπάγου κάτω από το διακριτικό τίτλο «Αναγέννηση» – Κέντρο Διατροφικής Υποστήριξης.


Δείτε το Χάρτη