1. Αρχική
  2. » Υγεία » Διαιτολόγοι-Διατροφολόγοι »
  3. Χαρά Βλάση

Χαρά Βλάση
Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

Πληροφορίες

Η Χαρά Βλάση γεννήθηκε στην Αθήνα και είναι απόφοιτος του τμήματος Επιστήμης Διαιτολογίας – Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών. Κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο εξειδίκευσης στην ανθρώπινη διατροφή και τα μεταβολικά νοσήματα, από το τμήμα Ιατρικών Επιστημών του, University of Aberdeen.

Το 2002 συμμετείχε ενεργά στην πραγματοποίηση έρευνας στον τομέα της Αλληλεπίδρασης Γονιδίων και Διατροφής στην εμφάνιση της παχυσαρκίας και άλλων μεταβολικών νοσημάτων, στο Rowett Research Institute of Aberdeen, το οποίο εξειδικεύεται στην έρευνα στον τομέα της διατροφής. Το 2003 συνέχισε το ερευνητικό της έργο στο Παιδιατρικό τμήμα της Πανεπιστημιακής κλινικής του Aberdeen, στον τομέα τόσο της παχυσαρκίας, όσο και των αλλεργιών.

Έχει συμμετάσχει ως ομιλήτρια σε συνέδρια, και ενημερωτικές εκδηλώσεις, καθώς επίσης αρθρογραφεί σε περιοδικά και στον τύπο, σε θέματα υγείας και διατροφής. Η συμμετοχή της στα επιστημονικά συνέδρια και σεμινάρια σχετικά με την υγεία και τη διατροφή, την κρατάει ενήμερη για όλες τις εξελίξεις του χώρου.


Δείτε το Χάρτη