1. Αρχική
  2. » Υγεία » Διαιτολόγοι-Διατροφολόγοι »
  3. Βιβή Κατσαρού

Βιβή Κατσαρού
Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

Πληροφορίες

Η Βιβή Η. Κατσαρού είναι Διατροφολόγος – Διαιτολόγος απόφοιτος του τμήματος Διατροφής – Διαιτολογίας του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης, και κάτοχος του μεταπτυχιακού τίτλου MSc in Human Nutrition with specialization in Clinical Nutrition, University of Glasgow, UK.

Πραγματοποίησε εξάμηνη πρακτική άσκηση στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης. Στα πλαίσια των προπτυχιακών σπουδών της πραγματοποίησε και πτυχιακή εργασία με θέμα ‘ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΝΗΠΙΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΦΡΟΥΤΩΝ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ’. Η μεταπτυχιακή της μελέτη με θέμα “ΠΟΣΟΣΤΑ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑΣ ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΕΦΗΒΟΥΣ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΜΑΘΗΣΙΑΚΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ” όπου μελέτησε κυρίως ανηλίκους με αυτιστική διαταραχή, δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό “Journal of Intellectual disabilities” με τον τίτλο “HIGH PREVALENCE OF OBESITY IN AMBULATORY CHILDREN AND ADOLESCENTS WITH INTELLECTUAL DISABILITIES”.

Από το 2009 διατηρεί το ιδιωτικό της διαιτολογικό γραφείο στα Γρεβενά. Έχει εργαστεί ως Διαιτολόγος σε εταιρία Διατροφής και σε κέντρο διακοπής καπνίσματος. Έχει διδάξει στα Κέντρα Εκπαίδευσης Ενηλίκων (ΚΕΕ) και σε δημόσιο ΙΕΚ. Συνεργάζεται με αγωνιστικό τμήμα κολύμβησης και με γυμναστήριο.

Είναι μέλος του Πανελληνίου Συλλόγου Διαιτολόγων – Τεχνολόγων Διατροφής, της Ελληνικής Ιατρικής Εταιρείας Παχυσαρκίας και του Ελληνικού Ιδρύματος Γαστρεντερολογίας Και Διατροφής. Παρακολουθεί τακτικά επιστημονικά συνέδρια και σεμινάρια, αρθρογραφεί σε τοπικές εφημερίδες και στο διαδίκτυο και συμμετέχει σε ομιλίες και εκδηλώσεις με αντικείμενο τη διατροφή.


Δείτε το Χάρτη