1. Αρχική
  2. » Υγεία » Διαιτολόγοι-Διατροφολόγοι »
  3. Πύρρος Παπακώστας

Πύρρος Παπακώστας
Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

Πληροφορίες

Ο διαιτολόγος Παπακώστας Πύρρος εισήχθη πρώτος στο Τμήμα Διατροφής – Διαιτολογίας της Σχολής Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής του Ανώτατου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης από όπου και αποφοίτησε το 2004 με « Λίαν Καλώς ».
Κατά την διάρκεια των προπτυχιακών σπουδών του πραγματοποίησε πρακτική άσκηση στο Θεαγένειο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.
Επίσης εκπόνησε πτυχιακή διατριβή με τίτλο: « Η αντιοξειδωτική ικανότητα του τσαγιού της ελληνικής αγοράς. »
Στην συνέχεια συμμετείχε στο ερευνητικό πρόγραμμα του ΕΠΕΑΕΚ «ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ», το οποίο διεξήχθη στην Γηριατρική Κλινική του Γ.Ν.Θ. Ιπποκράτειο, με θέμα: «Διαταραχές θρέψης σε έλληνες υπερήλικες, προσδιορισμός των παραγόντων που την επηρεάζουν και διατροφική παρέμβαση». Με αρμοδιότητες στην παρακολούθηση των υπερηλίκων για την λήψη ιστορικού και ανθρωπομετρικών μετρήσεων και την ανάλυση του διαιτολογίου τους.
Ακολούθως, συνέχισε τις μεταπτυχιακές σπουδές του στο τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών με τίτλο «Επιστήμη Τροφίμων και Διατροφή» με κατεύθυνση στην Διατροφή από το οποίο και αποφοίτησε με «Λίαν Καλώς». Κατά την διάρκεια του οποίου, για δύο χρόνια παρακολουθούσε ασθενείς με νοσογόνο παχυσαρκία στο Γ.Π.Ν.Θ. ΑΧΕΠΑ, και εκπόνησε την διατριβή του μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης.


Δείτε το Χάρτη