1. Αρχική
  2. » Υγεία » Διαιτολόγοι-Διατροφολόγοι »
  3. Μαρία Σοφία Πελαγίδου

Μαρία Σοφία Πελαγίδου
Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

Πληροφορίες

Γεννήθηκε στο Πειραιά το 1986. Σπούδασε στο τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας του Α.Τ.Ε.Ι. ΚΡΗΤΗΣ , εκπόνησε πτυχιακή εργασία με θέμα: «Αλκοόλ και Ναρκωτικά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ». Έκανε πρακτική άσκηση στο νοσοκομείο «Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας Πειραιά “Άγιος Παντελεήμων”. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της εργάστηκε σε επώνυμο Κέντρο Διαιτολογικής Υποστήριξης στο τομέα των τροφίμων .

Το 2009 εργάστηκε στο τομέα του φαρμακείου του Ασκληπιείου Βούλας.

Το 2010 εργάστηκε στον Όμιλο Unesco Νομού Πειραιώςκαι Νήσων όπου κατά τη διάρκεια της συνεργασίας πραγματοποίησε ομιλία με θέμα τη Μεσογειακή Διατροφή ,επίσης συμμετείχε ως Επιστημονικός συνεργάτης στην Ελληνική Εταιρεία Παχυσαρκίας στο project WHO, «Παχυσαρκίαστασχολεία».

Το 2011 συμμετείχε ως Επιστημονικόςσυνεργάτηςστοproject Παιδεια τροφή by Epode, παιδική παχυσαρκία σταδημοτικά σχολεία δήμου Περάματος ,οπού κατά τη διάρκεια της συνεργασίας πραγματοποίησε ομιλία με θέμα τη σημασία του Πρωινού Γεύματος. Από το Φεβρουάριο του 2010 εώς το Ιούνιο του 2012 είναι εκπαιδευτικός στα ΙΕΚ Σιβιτανίδειου και ΙΕΚ Πειραιά. Συμμετέχει στα περισσότερα συνέδρια, συμπόσια και ημερίδες από το 2007.

Παράλληλα από το 2009 ασκεί συγχρόνως το επάγγελμα διαιτολόγος-διατροφολόγος.


Δείτε το Χάρτη