1. Αρχική
  2. » Υγεία » Διαιτολόγοι-Διατροφολόγοι »
  3. Κωνσταντίνος Κούτσικας

Κωνσταντίνος Κούτσικας
Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

Πληροφορίες

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 21/03/1976. Σπούδασε στο τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας του Α.Τ.Ε.Ι.Θ, από όπου και αποφοίτησε τον Ιούνιο του 2001 με βαθμό 7,4. Κατά την εκπόνηση της πτυχιακής του μελέτης ασχολήθηκε με τα λειτουργικά τρόφιμα (Functional Foods) δίνοντας έμφαση στα φυτοχημικά συστατικά.. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών “Εφαρμοσμένη Διαιτολογία-Διατροφή” του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών με κατεύθυνση την Κλινική Διατροφή τον Οκτώβριο του 2006 με βαθμό 8,3.

Το 2005 συμμετείχε σε ερευνητικό πρόγραμμα του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, με κύρια ευθύνη την εκτίμηση της κατάστασης της βιταμίνης D σε Ελληνίδες μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες και τη συσχέτιση της με την ηλιακή ακτινοβολία και τα εμπλουτισμένα γαλακτοκομικά. Επίσης, το 2006 πήρε μέρος στο Ερευνητικό Πρόγραμμα HELENA, Healthy Lifestyle in Europe by Nutrition in Adolescence (Πανευρωπαϊκό Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας και Διατροφής για μαθητές Γυμνασίου, χρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωση).

Στα πλαίσια της μεταπτυχιακής του ειδίκευσης στην Κλινική Διατροφή, πραγματοποίησε πρακτική άσκηση στο διαιτολογικό τμήμα του Νοσοκομείου Ευαγγελισμού, σε περιστατικά βαριατρικής χειρουργικής. Επίσης, συνεργάστηκε με το τμήμα “Αύξηση και Ανάπτυξη” του νοσοκομείου Παίδων “Π. Α. Κυριακού.
Άρθρα του έχουν δημοσιευτεί σε διάφορα έντυπα, όπως στο περιοδικό του Ελληνικού Ιδρύματος Καρδιολογίας (ΕΛ. Ι. ΚΑΡ.), στο περιοδικό του Ελληνικού Ιδρύματος Γαστρεντερολογίας και Διατροφής (ΕΛ. Ι. ΓΑΣΤ.), στο Health and Style του Ελεύθερου Τύπου, στο περιοδικό Διατροφή-Υγεία και Ευεξία, στην εφημερίδα ΜΕΤΡΟ κ.α. Είναι μέλος του Πανελληνίου Συλλόγου Διαιτολόγων-Τεχνολόγων Διατροφής. Συμμετέχει στα περισσότερα συνέδρια, συμπόσια και ημερίδες από το 1999.


Δείτε το Χάρτη