1. Αρχική
  2. » Υγεία » Διαιτολόγοι-Διατροφολόγοι »
  3. Ιουλία Χαριστού

Ιουλία Χαριστού
Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

Πληροφορίες

Η Χαριστού Ιουλία είναι Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, πτυχιούχος του Τμήματος Διατροφής – Διαιτολογίας του Α.Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης, από όπου αποφοίτησε το 1997. Κατά την εκπόνηση της πτυχιακής της μελέτης ασχολήθηκε με το θέμα «Διατροφή – Φάρμακα, Εγκυμοσύνη και Θηλασμός» στην επίδραση τους στον ανθρώπινο οργανισμό.

Με την ολοκλήρωση των σπουδών της η Χαριστού Ιουλία κέρδισε πολύτιμη εργασιακή εμπειρία κάνοντας την πρακτική της εξάσκηση (6 μήνες) στο Γενικό Νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης. Βλέποντας στην πράξη τη συμβολή της διατροφής στους ασθενείς, ανέπτυξε παράλληλα την ανθρωποκεντρική προσέγγιση της επιστήμης. Ήταν υπεύθυνη τόσο για την επεξεργασία και την εφαρμογή διαιτολογικών προγραμμάτων στους νοσηλευόμενους, όσο και για τον έλεγχο της αποδεκτικότητας της εκάστοτε εξατομικευμένης σύμφωνα με τη πάθηση διατροφής τους.

Από τον Σεμπτεβριο του 2012 παρακολουθεί το πρόγραμμα Μεταπτυχιακής Εξειδίκευσης – Master Practitioner στην Κλινική Διατροφή (Master Practitioner Programme in Clinical Nutrition) που πραγματοποιείται από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.


Δείτε το Χάρτη