1. Αρχική
  2. » Υγεία » Διαιτολόγοι-Διατροφολόγοι »
  3. Ελένη Βούτου

Ελένη Βούτου
Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

Πληροφορίες

Γεννήθηκε στο Σύδνεϋ Αυστραλίας το 1981. Αρχικά σπούδασε στο τμήμα Αισθητικής και Κοσμετολογίας του Α.Τ.Ε.Ι Αθηνών από όπου αποφοίτησε τον Απρίλιο του 2004 με άριστα. Στη συνέχεια σπούδασε Κλινική Διαιτολογία / Διατροφολογία στο Πανεπιστήμιο του Surrey της Μεγάλης Βρετανίας από όπου αποφοίτησε τον Ιούνιο του 2009 με άριστα (Honours/Upper Second Class).

Στα πλαίσια του προπτυχιακού προγράμματος σπουδών, πραγματοποίησε πρακτική άσκηση α) στο Basildon & Thurrock Hospital του Essex (Κλινική & Κοινοτική Διαιτολόγος σε γαστρεντερολογική μονάδα, μονάδα εντατικής θεραπείας, εντερική και διατροφική υποστήριξη ασθενών, Υπεύθυνη Διαιτολόγος Παθολογικής, Χειρουργικής μονάδας και μονάδας ηλικιωμένων), β) στο Southend-On-Sea Hospital του Εssex (Παχυσαρκία, παιδιατρικά περιστατικά, τροφική δυσανεξία, ψυχιατρικές παθήσεις, υπεύθυνη παθολογικής μονάδας) και γ) στο Luton & Dunstable Hospital του Βedfordshire (Σακχαρώδης διαβήτης, Παχυσαρκία, Έλεγχος σωματικού βάρους).

Στα πλαίσια της προπτυχιακής της διατριβής διατέλεσε υπεύθυνη κλινικής μελέτης για την Γευστολόγηση Σύνθετων Προιόντων Ολικής Αλέσεως. Κατά τη διάρκεια του προπτυχιακού προγράμματος σπουδών ολοκλήρωσε περιπτωσιολογικές μελέτες σακχαρώδους διαβήτη, καρκίνου και ηπατικής κίρρωσης καθώς και βιβλιογραφική ανασκόπηση ποικίλων άρθρων / ερευνών διαιτολογίας και διατροφής.


Δείτε το Χάρτη