1. Αρχική
  2. » Υγεία » Διαιτολόγοι-Διατροφολόγοι »
  3. Πελαγία Σαββατιανού

Πελαγία Σαββατιανού
Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

Πληροφορίες

Η Σαββατιανού Πελαγία γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη το 1978. Ασχολήθηκε με την αγωνιστική κολύμβηση, στην οποία διακρίθηκε με Πανελλήνιες νίκες. Φοίτησε στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού του Α.Π.Θ., αποκτώντας δύο ειδικότητες: α) της προπονητικής της κολύμβησης και β) του αγωνιστικού αθλητισμού Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες. Εκεί πραγματοποίησε πτυχιακή εργασία με θέμα «Κολύμβηση και Άτομα με Ειδικές Ανάγκες».

Συνέχισε τις σπουδές της στο Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας του Α.Τ.Ε.Ι.Θ., όπου εκπόνησε πτυχιακή εργασία με θέμα «Η εφαρμογή του συστήματος HAACP στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Κέντρο Θεσσαλονίκης». Στην συνέχεια πραγματοποίησε επιτυχώς την πρακτική της άσκηση στο διαιτολογικό τμήμα του νοσοκομείου Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης. Διαθέτει πτυχίο και άδεια Ναυαγοσωστικής και Ασφάλειας Υγρού Στοιχείου, πτυχίο Η/Υ, αγγλικής γλώσσας, πρώτων βοηθειών καθώς και κριτών-χρονομετρών κολύμβησης.

Ασχολήθηκε επαγγελματικά με την προπονητική στον Α.Σ. ΠΑΟΚ και στο τμήμα κολύμβησης Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες του Δήμου Συκεών. Στον ίδιο φορέα, δημιούργησε το τμήμα Κινησιοθεραπείας-Αποκατάστασης Τραυματισμών καθώς και το τμήμα Διατροφής-Διαιτολογίας.


Δείτε το Χάρτη